Så er en af sommerens aktiviteter planlagt. Til august drager jeg, og to venner, til England for, i et par dage at skyde kaniner rabbitsfor velgående spaniels.

Vi har ikke rigtig denne jagtform herhjemme. Trods områder med kaniner, så er der ikke tradition for eller antal til, at arrangerer markprøver eller flere dages jagter på vilde kaniner, flushet af spaniels. Men det er der i England og det skal da prøves. Herhjemme støder vi på harer, en del i særlige egne, men flokke af vilde kaniner er ikke en oplevelse jeg har gjort før. Vi har valgt, denne gang, at leje våben og ammunition derovre, og kun bekymre os om rejsen dertil og hjem igen.

Gennem en god kontakt er der sørget for indlogering på en B&B, transport, arealer, hunde..ja alt hvad vi skal bruge for et par hyggelige dage og jeg glæder mig meget til at prøve denne jagtform. Men ikke kun jagtformen er interessant. Også hundearbejdet interesserer mig voldsomt. Vi ved alle at det at holde en tændt hund for løbende vildt er noget sværere end for flyvende vildt. Men i England, hvor de bla. afholder rene markprøver for spaniels kun på kaniner, har de erfaringen og muligheden for træningen af dette og kan dermed leverer sublim hundearbejde for skytterne.

Forberedelserne til denne tur har egenlig været minimale. Og det har de fordi at vi besøger en vi kender i forvejen. Vi skal ikke ud og undersøge markedet og tjekke om udbyder er til at stole på eller om der nu overhovedet er kaniner at komme efter. Vi skal heller ikke bekymre os om hundearbejdet nu er i orden eller om der er pyntet på dette også. Vi kan kort sagt slappe af og blot glæde os til en forhåbentlig fremragende tur i godt selskab og i smukke omgivelser. Og det gør vi – som små børn inden juleaften.