For nogen er hvalpetiden hårdt arbejde og fyldt med frustrationer. Jeg har altid fundet hvalpetiden nem og sjov, omend jeg glæder mig mere til den rigtige træning kan starte og man står med en hund der virkelig kan bruges. hvalpDa jeg valgte min seneste hvalp fik jeg et par velmente “advarsler”. Som f.eks: “er du sikker på du vil have en hvalp fra de linjer? De er altså ret hyper“. Eller: “Skal du bruge det ekstra gear til noget? Var det ikke bedre at få en mere rolig hund?

Jeg har altid været af den opfattelse at det er nemmere at tage ud end at putte i og derfor skræmmer hverken fart eller ivrighed mig. Tværtimod. At arbejde med en hund der er fuld af drive og power er skønt, så længe samarbejdet er til stede – og der kommer så både linjerne og vores egen træning ind. Vi kan gøre rigtig meget og bør gøre det konsekvent, når det kommer til prægning og træning. Men for mig, handler den spæde start ikke om øvelser, disciplin og lydighed. Mere om bonding – eller kontakt om man vil.

Har det så været problemfrit at have endnu en hvalp i huset og denne gang en springer? Næ, men det har været nemt. For de udfordringer jeg, indtil videre, har stået overfor har været nemme at løse via logisk tankegang.

Vi har lige været igennem (og er vel stadig) en periode hvor sko skal slæbes rundt på. Med 3 labradorer i huset er situationen ikke uvant, hvorfor hundene har deres egne ting der altid er til rådighed. Men når hvalpen napper skoene istedet hvad gør man så? Man lærer at stille sine sko på plads i forgangen eller skabet og lukke døren. Det er ret simpelt 🙂

Det er åbenbart også morsomt at tømme potteplanter for jord. Også det løses ret nemt. Jeg har valgt at drysse peber rundt i kanten, som hvalpen så snuser til og hurtigt finder på noget andet. Denne løsning kan jeg godt lide, fordi jeg undgår at skulle straffe min hvalp. Den lærer helt på egen pote, at de der planter er ikke særlig sjove alligevel og uvanen forsvinder ret hurtigt.

Når jeg har hvalpe er de altid med på mit arbejde. Det kan jeg fordi jeg har indrettet mit kontor med en hundekurv de lærer at være i. Men en hundehvalp har ikke lært dette endnu og en kurv er svær at begrænse sig til når man er 3-4-5 måneder gammel. Derfor opholder hvalpen sig pt. i en hvalpegård når den er med mig på kontoret. Her er der rigelig plads til at sove, til at have en vandskål og til at tumle med knudereb og en bamse som underholdning i løbet af dagen. Et par gange i løbet af arbejdsdagen tager jeg hvalpen ud for at besørge, for at strække ben og jeg fodrer også stadig til middag. En løsning der gør, at jeg kan passe mit arbejde, hvalpen lærer at være rolig på kontoret og tiden vi har sammen kan bruges på positive ting istedet for skæld ud.

Endnu engang må jeg tilstå, at hvalpetiden er skøn og volder meget få problemer, men jeg glæder mig stadig til jeg står med en ung- og voksen hund der kan arbejdes seriøst med. Det er for mig, der det sjove begynder 🙂