Som skrevet om tidligere, skulle det at jage kaniner over spaniels prøves. En jagtform jeg længe har været nysgerrig omkring, ikke mindst pga hundearbejdet. Nu var tiden kommet, og sammen med to gode venner drog jeg afsted.

Vi havde valgt at flyve EasyJet via København – Manchester, idet vi skulle mødes med Nick Powell som er bosiddende nær der. Nick har Boundarymoor Gundogs, en kennel som består primært af springer spaniels men også cockere og labradors sniger sig ind engang imellem.

Vi havde booket værelser på Red Lion.image Et udemærket sted, ikke langt fra hvor Nick selv bor, hvilket gjorde det nemt for ham at hente os og at kigge forbi mens vi var der. Stedet var rent og pænt. Værelserne var fine, baren veludstyret og maden som den jo er i England. Personalet var venlige og imødekommende og den inkluderede morgenmad gjorde, at især mine rejsekammerater fik fyldt op hver dag.

Vi ankom sidst på eftermiddagen og tilbragte den første dag i England med at slappe af, at få snakket weekendens planer igennem og at smage på de engelske specialiteter fra baren.

Lørdag morgen mødtes vi på p-pladsen med Nick Powell og Paul Flaherty. Begge entusiatiske spanielfolk og begge medbringende biler fyldt med hunde og udstyr. Køreturen varede ca 2 timer som blev fyldt med jokes, historier, en sang nu og da og ikke mindst spænding fra vores side over hvad der mon ventede os.

Vel ankommet gik vi over de sidste sikkerhedsregler igen, inden vi blev sluppet løs. Vi var spændte som små børn og meget nysgerrige på, hvordan det hele mon foregik.

Paul medbragte Edwardiana Handy of Shirescourt. En smuk, velgående tæve som Paul fortalte havde voldt ham lidt problemer i træningen. Det var ikke noget vi kunne se. Hun gik som en drøm. Ydermere medbragte han Boundarymoor Dale of Shirescourt. En kuldbror til Nicks Druid. Udseendesmæssigt lignede han sin mor og også han arbejdede som havde han aldrig lavet andet. Sidste hund Paul medbragte var Highcrest Hero of Shirescourt. Igen, de to herrer kan absolut lave hunde der virker. Det er en fornøjelse at se spaniels arbejde som avlet til og finde kaniner som blev de betalt for det.image

Nick medbragte FT CH Boundarymoor Pearl, som for få måneder siden havde haft et kuld hvalpe. At få lov at skyde over en champion tæve er en særlig oplevelse og Pearl har altid været en tæve vi har talt om når jeg har snakket med Nick. Hun er noget særligt.

Han havde også FTWA Boundarymoor Druid med. Kuldbroren til Dale og sønner af Pearl. Druid er en klasse for sig og min absolutte favorit igennem weekenden. Som de siger “hunts like a deamon” og det var lige nøjagtig hvad han gjorde. Dog stadig ekstrem lydhør for de mindste signaler. At gå sammen med ham tog lidt fokus væk fra kaninerne. Jeg var bare fascineret og imponeret.

Næste hund var FTWA Boundarymoor Tangled Gorse, også kaldet Big eller Bigster. Med sine 8 år var han alderspræsident men absolut både klar og kompetent til at finde kaniner til os.

Vi havde også fornøjelsen af to små cockere, herunder Nicks egen Chycknell Soot (Bobby) samt Cally, en lille tæve som var i træning. Og findes der bedre træning end på kaniner?

Vi synes selv vi var i ok træning inden vores tur. Alle er vi jævnlige gæster på landets flugtskydebaner og alle går vi regelmæssigt på jagt sæsonen igennem. Undertegnede mest som hundefører, men det er da hændt at haglbøssen kommer med. Men de små kaniner som vi ikke er vant til og det at jage løbende vildt over spaniels gør, at man lige skal vænne sig til det. Vores bekymring om hundene nu også stoppede viste sig ubegrundet. De har fuldstændig styr på det. Og vi lærte ret hurtigt at bliver der råbt “rabbit” så er det med at være vaks ved havelågen.

Terænnet vi gik i var overvældende. imageDet var smukt, strakte sig så langt øjet rakte og levende af kaniner. Alle steder hoppede de rundt og også foran bilen på turen derhen. Det var dog også temmelig kuperet terræn. Smukt så det ud, men turene op af bakkerne kunne føles i benene og måske en smule på vejrtrækningen…

Heldigvis var vejret med os. Det holdt tørt, overskyet og ikke alt for varmt. Desuden havde vi gode guider der tillod mange små pauser så både mennesker og hunde kunne trække vejret og lade op.

Markerne var opdelte af de flotte stengærder imagede er så kendt for derovre og som indeholdte en del kaniner. Det er utroligt så små huller en kanin kan smutte igennem når den bliver puffet af en spaniel. Selve jorden var også fuld af kaninhuller så man skulle holde øje med hvor man satte fødderne. Små åer/vandløb sørgede for, at hundene kunne køle poterne og få lidt at drikke undervejs og at vi andre kunne trække vejret og gøre klar til næste etape.

Både lørdag og søndag havde vi fornøjelsen af, at blive kørt til de her kaninparadis for derefter at få lov at jage over yderst velgående spaniels. Selskabet, hundene, terrænet, oplevelsen, alt var gennemført og langt mere end vi turde havde håbet på. Fordelen ved at tage afsted med nogen man kender og ikke mindst besøge nogen man kender er, imageat stemningen er afslappet, humoristisk, venlig og interessant. Der var ingen dumme spørgsmål den weekend og der var plads til snak om alt fra hunde til jagt og forskelle landene imellem og ikke mindst venligt drilleri. Især når vi missede en af de små hurtige kaniner (for det skete da).

Vel hjemme igen har vi snakket om weekendens tur og ikke mindst fortalt den videre til alle der gad høre på os. For det har været en fantastisk tur og det er svært ikke at blive lidt høj bare ved at fortælle om den. Os tre der var afsted, er fuldt enige om, at en sådan tur klart skal gentages. Måske udvides en dag eller to. Man bliver vist lidt afhængig af den her ferieform. Så mens andre booker en tur til sydens sol og kigger på pools og kulørte drinks, så er vi enige om, at kaninjagt over spaniels i England slår det med flere længder. Vi er fans 🙂

Nick Powell som har Boundarymoor Gundogs kommer til Danmark til december 2016 hvor han bla skal dømme en spanielprøve på Ålholm. Derudover planlægger vi lige nu 1-2 træningsseminar(er) med ham nu han er her og vi har chancen for at lære fra ham. Jeg glæder mig til at byde ham velkommen til Danmark og selvom vi ikke kan invitere på kaninjagt, så håber jeg at finde noget andet der kan give ham og de hunde han medbringer en god oplevelse.